Abel Tasman

zeilschip Abel Tasman
zeilschip Abel Tasman
Marian Ververda
+31 6 100 289 80

Abel Tasman:
De Abel Tasman is een luxe tweemastschoener van ruim 40 meter lang. Door haar ruime indeling voel je je altijd op je gemak aan boord.

Overal zijn plekjes waar je lekker rustig kunt genieten. Maar kies je juist voor gezellig samen zijn, dan zijn ook daar genoeg mogelijkheden voor.

Met dagtochten kunnen er 60 gasten mee. Vooral aan dek zijn er veel zitplaatsen.

Dagverblijf: 
Door haar bovendekse salon, heb je ook met minder mooi weer het gevoel dat je volledig onderdeel bent van het varen.

In dit dagverblijf/dekhuis zijn 32 zitplaatsen in 4 knusse hoeken gecreëerd en is een goed uitgeruste scheepsbar aanwezig. Er is hier een frisdrankautomaat, een biertap en een koelkast tot je beschikking.

Stuurhut:
Door de riante stuurhut ben je ook met regenachtig weer direct betrokken bij het navigeren.
Hier liggen ook de zeekaarten, hangen het kompas, de ais en de marifoons, staat een radar en op de laptop zie je de digitale zeekaart.

Je kunt zowel hier binnen, als buiten op het campagnedek sturen.

Hutten:
Het schip heeft voor meerdaagse reizen 30 kooien/bedden, verdeeld over 12 hutten.

Alle hutten hebben centrale verwarming en beschikken over een eigen douche. Tevens zijn er wasbakken met warm en koud water.

Zeven hutten beschikken over een dubbelbed en een enkelbed. De 5 tweepersoons hutten hebben een stapelbed en er is 1 eenpersoonshut.

Geschiedenis:

  • Tweemastschoener Abel Tasman werd in 1913 op de scheepswerf van Pattje te Waterhuizen gebouwd voor de zeilende vrachtvaart op de Noord- en Oostzee.
  • Zij ging onder de naam Hermann naar Breiholz in Duitsland. In de beginjaren was ze puur een zeilend vrachtschip.
  • In latere jaren is het schip verkocht naar Denemarken (Norresundby). Ze kreeg de naam Laksen en haar romp werd vergroot. Ze kwam als coaster in de kustvaart tot eind jaren 80.
  • In de winter van 1989 is ze omgebouwd tot een comfortabel schip voor passagiers. De romp werd ingekort op dezelfde wijze als “Hermann” destijds gebouwd was. Hierdoor werd het een traditioneel zeilschip. De naam Laksen werd gewijzigd in Atlantis.
  • In 1998 kreeg het schip haar huidige naam Abel Tasman, genoemd naar de nederlandse zeezeilvaarder Abel J. Tasman, die onder andere in 1642 Tasmanië en een deel van Nieuw Zeeland ontdekte.
  • Hermann is destijds met nog 2 precies dezelfde schepen gebouwd. Ook de andere twee schepen (voorheen “Willie” en “Adolf”) zijn nog in de vaart. De Abel Tasman komt dus uit een sterk geslacht…
  • Overzicht levensloop van de afgelopen HONDERD JAAR