Jan Huygen

Herman van Linschoten
+31 65 333 0503 of +49 176 1014 7383

De Jan Huygen is al in 1908/1909 als zeilend vrachtschip gebouwd. Tegenwoordig biedt de JAN HUYGEN ruimte aan 22 overnachtinggasten en 36 gasten kunnen aan boord een mooie zeildag beleven. In de zomermaanden is het schip op de Oostzee te vinden, met Kiel en Stralsund als thuishavens, en in het voor- en najaar op de Nederlandse en Duitse Wadden.

De JAN HUYGEN heeft heel fijne zeileigenschappen en staat vooral bekend voor haar enorme stabiliteit. Het schip gaat dus niet snel schuin en kan een hele boel wind en golven hebben. Door de hoge boordwanden is het schip bovendien bijzonder kindvriendelijk zodat ook ouders heerlijk kunnen ontspannen. Uiteraard zijn kinder- en jeugdgroepen altijd welkom!

CREW

Als eigenaar en bemanning hebben we al vele mooie jaren aan boord van onze JAN HUYGEN beleefd. Ze is niet alleen mijn grote trots maar was ook al meer dan 10 jaar mijn thuis. Inmiddels heb ik wel een huisje aan de wal maar zijn we meer dan de helft van het jaar met het schip en onze gasten heerlijk aan het varen. Slechts af en toe in Nederland op de Waddenzee,Noordzee en het IJsselmeer maar vooral heel veel op de Oostzee.

Varen doen we samen! – samen met onze gasten en onder begeleiding van een goed opgeleide matroos. Dat maakt het gezellig en wel zo veilig!

Info en boekingen

Wil je meer informatie over ons schip en onze reizen, dan neem gerust contact op.