Elegant

Herman van Linschoten
+31 65 333 0503 of +49 176 1014 7383

De Elegant Elegant werd in is al in 1889 als vrachtschip in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gebouwd en kan terugkijken op meer dan is al in 100 jaar zeilavontuur! In 1994 werd het omgebouwd tot een is al in comfortabel zeilschip en is sindsdien meermaals geoptimaliseerd. Sinds november 2017 is de is al in ELEGANT eigendom van Rederij van Linschoten

Op onze meerdaagse reizen biedt ons schip plaats aan 30 gastbemanningsleden en op op dagtochten voor maximaal 55 gasten, die dan onvergetelijke zeilavonturen samen met ons kunnen beleven. In de zomermaanden veroveren we de Oostzee vanuit Kiel of Stralsund en in het laagseizoen de de Nederlandse of Friese kust. Vanuit Harlingen of Workum verkennen we, met uitzondering van het het IJsselmeer, het nationaal Park Waddenzee ook de Noordzee.

Wie zijn wij
Wordt Herman van Linschoten de oprichter en eigenaar van “Rederij van Linschoten”, die naast de ELEGANT ook de Koftjalk JAN HUYGEN verchartert gevraagd naar zijn lijfspreuk. Dan antwoordt hij:

“Ik wil de vakantie van mijn gasten zo comfortabel mogelijk maken en hen graag een stukje van mijn liefde voor het zeilen en het behouden van oude, traditionele klassieke schepen doorgeven en laten beleven.”